Cum ne pregătim corpul pentru toamnă

Cum ne pregătim corpul pentru toamnă

Doar cateva zile ne despart de toamnă și de zilele ploioase, serile răcoroase și vântul care crește în intensitate cu fiecare zi ce trece.

 

Pielea noastră, deși rezistă la toate aceste schimbări, trebuie ajutată pentru a nu-și pierde elasticitatea. Chiar dacă genetica joacă un rol important în felul în care pielea îmbătrânește, cu siguranță ajutorul pe care noi îl oferim pielii are influență.

Așadar, cum ne pregatim pielea pentru toamnă?

 

COLAGENUL este cea mai abundentă proteină din corp. Fibrele puternice de colagen au rolul de a face oasele puternice, de a permite pielii și tendoanelor să se întindă și de a ajuta pielea să se refacă dupa o ranire. Este o componentă majoră a oaselor, pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor.

Expunerea la soare epuizează colagenul. Soarele face colagenul să se descompună, afectează suplețea și accelerează îmbătrânirea timpurie. Consumă alimente care să producă colagen astfel ca pielea ta să se refacă după vară.

Alimente precum caju, carnea roșie, brocoli și fructele de mare conțin nutrienți care produc colagen. Un stil de viață sănătos și consumul alimentelor care ajută producția de colagen îți vor menține pielea tânără însă nu trebuie să uităm de protecția solară!

 

EXPOLIEREA, așa cum am mai spus într-un articol anterior, ne ajuta să scăpăm de celulele moarte și să ne pregătim pielea pentru alte tratamente. Important este să nu alegi tratamente prea agresive, deoarece acestea ar putea cauza leziuni și erupții cutanate.

 

HIDRATAREA nu trebuie să înceteze niciodată însă cu venirea toamnei, putem opta pentru lotiuni mai grase, unt de corp și, desigur, putem trece la aromele de toamnă.

 

SPF!!! Cine a spus că protecția solară se aplică doar vara? Deși gradele celsius ne pot duce cu gândul că soarele nu ne mai afectează pielea, nu este deloc adevărat. Protecția trebuie aplicată în toate cele 4 anotimpuri, chiar daca aplicăm una mai scazută.

 

Nu uitați balsamul de buze căci vântul nu este cel mai bun prieten al buzelor noastre.

 

Voi cum petreceți ultimele zile de vară?

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!