De ce trebuie să ne exfoliem pielea

De ce trebuie să ne exfoliem pielea

Mereu auzim că trebuie să ne exfoliem pielea. Fie că e o reclamă la TV sau auzim la salonul de cosmetică, suntem mereu îndemnați să ne exfoliem însă nu mereu știm și de ce sau cum să o facem corect.

 

Pielea se poate deteriora din cauza soarelui, a agenților de poluare, a factorilor meteorologici. Toate aceste elemente au un efect agresiv asupra pielii. Drept urmare, stratul de la suprafața pielii devine mai aspru, în vreme ce straturile interioare devin mai subțiri și nu mai reușesc să susțină elasticitatea, procesul de regenerare a celulelor pielii devine mai lent iar multe dintre celulele moarte nu se pot desprinde singure din matricea intercelulară, iar acestea trebuie cumva îndepărtate.

Dacă pielea nu este exfoliată, aceasta nu se mai hidratează datorită faptului că produsele hidratante nu mai sunt asimilate de piele.

 

Daca exfolierea este facută corect, pielea noastră are doar de câștigat. Dimensiunea porilor se micșorează astfel că scăpăm de aspectul inestetic al porilor măriți. În interiorul porilor cresc fire de păr si se pot aduna impurități. Exfolierea pielii reduce riscul creșterii firelor de păr sub piele și elimină impuritățile adunate.

Așa cum am menționat mai sus, dacă pielea nu este exfoliată nu mai putem vorbi nici de o piele hidratată. Cu toate acestea, dacă exfoliem celulele moarte, pielea se va regenera și produsele de hidratare vor patrunde mai usor în straturile inferioare ale pielii.

 

Exfolierea este de 3 tipuri: exfoliere chimică, exfoliere profesională și exfoliere fizică.

Exfolierea chimică se realizează prin acizi exfolianți care penetrează stratul superficial al pielii.

Exfolierea profesională se realizează doar de medicul dermatolog. Aceasta se poate realiza folosind cristale fine sau instrumente specifice.

Exfolierea fizică se realizează folosind scruburi, perii sonice rotative sau microdermabraziune. Aceasta exfoliere actionează doar la suprafața pielii și se poate realiza acasă.

 

Procesul de exfoliere se poate realiza oricând însă se recomandă a fi facută primavara, pentru a revigora pielea dupa anotimpul friguros.

În funcție de tipul de piele, putem apela la exfoliere înainte de vacanța la mare sau înainte de a ne epila, pentru a elimina celulele moarte și a reduce riscul apariției firelor de par sub piele, fire care nu pot fi cuprinse de ceară.

După procesul de exfoliere, pielea noastră începe procesul de regenerare astfel că nu trebuie să abuzăm de scruburi.

Pentru pielea normal, exfolierea se poate face săptămânal. Pentru pielea uscată, nu apelați la acest proces mai des de o data pe lună însă dacă pielea este una grasă, vă puteți exfolia și de 2 ori pe săptămână.

 

Dacă alegeți să vă exfoliați pielea acasă, o puteți face în timpul dușului. Masați pielea cu produsul de scrub, lasați 1-2 minute să acționeze iar apoi clatiți cu apa caldută. Imediat dupa duș, aplicați o crema hidratantă și relaxati-vă. Cu siguranță și pielea voastră o face!

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!