Ingrijirea picioarelor

Ingrijirea picioarelor
Este sezonul sandalelor, a unghiilor colorate, sezonul in care ne plimbam desculti prin iarba sau pe nisip dar, in acelasi timp, este si sezonul in care pielea picioarelor noastre, mai ales a calcaielor, are nevoie de mai multa atentie si ingrijire. Caldura si expunerea la soare sau alte suprafete fierbinti duc la uscarea pielii picioarelor iar acest lucru se poate observa cu usurinta prin aspectul calcaielor, pielea fiind crapata si foarte aspra. De asemenea, cu timpul, acest lucru ingreuneaza mersul iar purtarea anumitorul incaltari nu va fi o placere, ba chiar din contra.

Pentru a avea niste picioare superbe pe toata durata verii, trebuie sa urmati cativa pasi iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Curatare si exfoliere
Suntem siguri ca deja ati observant ca, mereu punem accent pe exfolierea pielii, fie ea a fetei sau a corpului. La fel ca in cazul oricarei exfolieri,  motivul este de a scapa de celulele moarte de la suprafata pielii lasand pielea sa arate si sa se simta mai neteda.
Atunci cand ajungeti acasa, spalati picioarele cu apa calduta pentru ca pielea sa se mai inmoaie. Puteti sa folositi fie o piatra ponce, fie o pila pentru picioare, pentru a indeparta stratul de celule moarte de la suprafata.
Daca nu aveti timp sa faceti asta macar o data la saptamana, puteti apela la sosetele exfoliante insa cititi cu atentie instructiunile. Rezultatele nu vor aparea imediat insa puteti apela la bai calde pentru a grabi procesul.

Hidratarea
Dupa indepartarea pielii dure de pe calcaie si zonele unde aceasta s-a format, aplicati o crema intens hidratanta, de preferat cu peste 20% uree, si incaltati o pereche de sosete curate, din bumbac. Ideal este sa aplicati lotiunea hidratanta imediat dupa dus, cand pielea este inca moale. Daca aveti posibilitatea, reaplicati lotiunea inainte de culcare pentru ca aceasta sa lucreze pe durata noptii.
Pe durata zilei, daca simtiti ca picioarele incep sa se usuce, temperatura este inalta iar incaltaminea nu este tocmai cea mai comoda, apelati la un spray racoritor. Pe langa senzatia de racoare, acestea vor capata si un parfum placut.

Grija la alimentatie
Ati simtit ca picioarele sunt mai umflate pe durata verii? Consumul de alimente bogate in zahar sau sare pot amplifica acest lucru. Pentru a minimiza umflarea picioarelor, si automat durerea care vine odata cu ea, va recomandam sa evitati alimentele foarte sarate sau foarte dulci si sa aveti grija sa consumati mai multa apa.

SPF
Un alt lucru la care insistam este aplicarea factorului pe protectie solara. Daca deja aplicati lotiunile protectoare pe corp si fata, nu uitati sa aplicati si pe laba piciorului si pe degete, mai ales cand purtati sandale sau incaltaminte deschisa iar cand suntem la plaja, aplicarea lotiunii este necesara pe toata suprafata pielii.

Ce mai ramane? Sa va colorati unghiile in culorile preferate, sa va incaltati cu cele mai dragute sandale, pe care le-ati admirat inca din iarna, si sa va bucurati de zilele de vara. Cu siguranta ne vom gandi cu nostalgie la ele cand iarna isi va intra in rol.
 

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!