Lavanda

Lavanda
Lavanda sau levănțica, așa cum mai este denumită, care are numeroase beneficii și întrebuințări. Pe lângă parfumul ușor de recunoscut, lavanda promite și să ne scape de stres.
În fiecare primăvară vedem numeroase evenimente care ne invită să petrecem o zi înconjurați de lavandă. Putem degusta produse pe baza de levănțică, culege flori pentru a duce măcar puțin din parfumul ei acasă și, desigur, să-i capturăm culoarea în cele mai frumoase poze.

Care sunt totuși întrebuințările plantei și cum să o folosim corect?

1. Ceai
Vă puteți prepara ceaiul folosind 2-3 grame de flori pe care sa le lăsați la infuzat 10 minute. Ceaiul de lavanda calmează durerile de stomac si tratează durerile de cap. Acest ceai este recomandat atunci când sunteți raciți deoarece ajută în cazul afecțiuniunilor respiratorii. Pe lânga toate acestea, menține pielea sănătoasă și tratează insomniile.

2. Ulei
Dacă ați obervat că majoritatea saloanelor de cosmetică folosesc ulei de lavandă este pentru că acestă tratează durerile musculare, hidratează pielea și are un efect relaxant.
Puteți folosi uleiul de lavandă la masaj fie când aveti dureri musculare, fie cand doar doriți să vă relaxați iar, pentru o terapie completă, puteți pune câțiva stropi într-un difuzor de aromaterapie și să ascultați muzica preferată, în surdină. Efectul este garantat.

3. Miere
Nu doar mirosul este ușor de recunoscut ci și gustul lavandei. Mierea de levanțică este tot mai populară iar apicultorii au înteles acest lucru pregătindu-se din timp și cautând cea mai bună lavandă pentru a-i da mierii un gust cât mai pronunțat.

4. Sirop
Siropul de lavandă reduce stresul și reglează somnul. Acesta are un gust foarte bun poate fi transformat într-o limonadă răcoritoare și consumat în serile de vară. Mai mult de atât, pe piață au început să apară și cocktail-uri cu sirop de lavandă.

Lavanda are și o culoare superbă și este adesea folosită doar pentru a da culoare și parfum casei, însă florile de lavandă alungă și țânțarii și moliile.

Voi cum folosiți lavanda?
 

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!