Noapte buna?

Noapte buna?
Mai stiti cand parintii ne obligau sa dormim la pranz? Sau cand sufeream din cauza orei de culcare pentru ca nu puteam sta afara cu copiii mai mari? Daca sunteti ca si mine, cu siguranta va intrebati acum de ce nu am profitat de acel program de somn deoarece acum ne-am bucura si l-am aprecia mai mult.
Chiar daca viata s-a mai schimbat de atunci si acum ne facem singuri programul de somn, trebuie sa tinem cont de importanta unui somn odihnitor. Care sunt beneficiile somnului? Pe langa sanatatea fizica si psihica, acesta este benefic si pentru infatisarea noastra.

1. Somnul ne mentine inima sanatoasa
Ati avut perioade cand dormeati foarte putin sau deloc? In acea perioada probabil va simteati mai rau, inima batea mai tare si respiratia parea haotica. Lipsa somnului poate fi asociata cu presiunea arteriala scazuta si un nivel scazut al colesterolului iar aceste lucruri duc spre accentuarea bolilor inimii.

2. Ne imbunatateste memoria si puterea de concentrare
Atunci cand dormim, creierul nostru este ocupat sa puna in practica abilitati sau informatii pe care le-am invatat in timpul zilei. Pe scurt, somnul ne ajuta sa retinem mai bine informatia asimilata peste zi.
Daca simtiti ca nu va mai puteti concentra la un proiect sau la invatat, incercati sa dormiti, chiar daca pentru putin timp, deoarece si puterea de concentrare este ajutata in timpul somnului.
Nu degeaba ne spuneau parintii sa dormim bine inaintea unui examen.

3. Ne scapa de stres
De cate ori ati fost la medic cu diferite probleme iar prima intrebare a fost “Sunteti stresat?” sau “Aveti o perioada stresanta la locul de munca?”. Un somn odihnitor reduce nivelul stresului astfel ca avem un control mai bun asupra presiunii arteriale.
Atunci cand sunteti stresati, din orice motiv, nu luati decizii importante. Incercati sa dormiti cateva ore iar mai apoi sa veniti cu un plan pentru a rezolva problemele. Nu la asta se refera parintii nostri cand folosesc zicala “a gandit cu mintea limpede”?

4. Ne ajuta la diete
De cate ori ati simtit nevoia sa mancati atunci cand erati obositi? Daca intrebati orice nutritionist care sunt cele mai importante aspecte la o dieta corecta, consumul de apa si somnul sunt in top.
Specialisti de la Universitatea din Chicago, au descoperit ca lipsa somnului reduce si capacitatea corpului de a regla cantitatea de hormoni care controleaza apetitul, iar asta rezulta prin cresterea senzatiei de foame si a poftelor.
Pentru o dieta echilibrata trebuie sa aveti grija atat la alimentele pe care le mancati, la consumul de apa dar si la programul de somn.

5. Ne mentine sistemul imunitar puternic
Corpul nostru produce celule extra in timpul somnului, iar acestea, la randul lor, ne vor ajuta sa ne mentinem o stare buna de sanatate iar la nevoie, ne ajuta sa ne vindecam organismul.

6. Ne mentine pielea sanatoasa si frumoasa
Asa cum am mai spus, pe timpul noptii, corpul regleaza cantitatea de hormoni. Lipsa somului inseamna ca, cantitatea de hormoni nu va mai fi potrivita corpului nostru iar semnele se vor vedea imediat, inclusiv pe tenul nostru. Cearcanele sunt cunoscute ca fiind un efect al lipsei somnului sau al unuia agitat. O piele curata este intretinuta atat cu un ritual potrivit de skin care dar si cu odihna.

Pe scurt, somnul ne prelungeste viata prin mentinerea corpului sanatos insa somnul trebuie sa fie odihnitor iar pentru asta aveti grija sa alegeti o saltea buna, o lenjerie de pat placuta, sa renuntati la telefon inainte de somn si sa dormiti intre 7 si 8 ore pe noapte. Iar acum, va dorim o noapte buna si un somn odihnitor!
 

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!