Protectia solara pe durata verii

Protectia solara pe durata verii
Soarele straluceste, temperatura este in urcare iar zilele sunt mai lungi. Pe scurt, a venit vara! Una dintre activitatile preferate de vara este cu siguranta statul la plaja, fie ca e la o piscina, in aproprierea casei, fie ca e la mare sau ocean, la zeci si sute de kilometrii distanta. Stiti ce nu se schimba, indiferent de unde alegeti sa stati la plaja? Faptul ca trebuie sa va protejati corpul si organismul.

Expunerea la soare este foarte benefica, daca respectam cateva reguli simple. Pe langa bronzul pe care il obtinem, relaxarea de care ne bucuram si timpul petrecut cu cei dragi, expunerea la soare favorizeaza si sinteza de vitamina D, un nutrient necesar corpului uman, pentru intarirea sistemului imunitar si ameliorarea durerilor articulare. Vitamina D este produsa in organism atunci cand razele ultraviolete intra in contact cu pielea si este responsabila de mentinerea nivelului normal de calciu si fosfor in organismul nostru.
Cu toate ca expunerea la soare are beneficii, nu putem trece cu vederea riscurile expunerii prelungite sau gresite la soare. Insolatia, arsurile solare sau hiperpigmentarii epidermei sunt doar cateva riscuri la care trebuie sa avem grija atunci cand iesim la soare.

Care sunt cele mai importante masuri de protectie?

1. Intervalul orar
Ati auzit vreodata spunandu-se ca soarele de dimineata e cel mai bun? Ei bine, acest lucru este cunoscut datorita faptului ca razele ultraviolet sunt nocive dupa ora 10:00 dimineata si scad in intensitate spre dupa-masa. Prin urmare, ne putem bucura de soare dimineata, pana la cel tarziu ora 10:00, si dupa-masa, incepand cu ora 17:00. Trebuie sa tineti cont ca razele ultraviolet sunt acolo chiar daca pe cer sunt cativa nori sau bate vantul si nu simtiti caldura atat de puternic.

2. SPF
Cu siguranta ati observat cat de des se vorbeste, mai ales vara, de SPF. Cremele de plaja cu factor de protectie sunt partenerii nostri de drum, iar daca inca nu va cunoasteti, cu siguranta trebuie.
Soarele ne afecteaza in mod diferit pe fiecare dintre noi, in functie de pigmentul pielii sau chiar si de varsta. Cu cat pielea noastra este mai deschisa la culoare, cu atat factorul de protectie trebuie sa fie mai mare.
Aplicati o crema cu factor de protectie inainte cu 10-15 minute sa iesiti din casa iar mai apoi reaplicati ori de cate ori este nevoie, dar nu mai tarziu de 2 ore. Aplicati lotiunea si atunci cand iesiti din apa, mai ales daca nu este o lotiune rezistenta la apa.
Recomandarea noastra este sa alegeti un produs cu un spectru larg de protectie, care sa include si protectia impotriva razelor UVA si UVB dar care sa fie si rezistent la apa.
Pentru cei mici vezi gasi produse speciale, acestia fiind mai sensibili la razele solare insa daca stiti ca aveti pielea sensibila, alegeti un produs cu factor mare de protective si evitati expunerea la soare la orele pranzului.

3. Consumul de apa
Ramaneti hidratati pe toata durata zilei. Apa si ceaiurile neindulcite trebuie sa ne insoteasca pe toata durata zilei.

Stiati ca, pielea este cel mai mare organ al corpului? Imbatranirea prematura este cauzata de expunerea gresita la soare. Ne putem bucura de vara in timp ce avem grija de noi.
 

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!