Somnul de frumusete

Somnul de frumusete
Cand eram mici stiam ca, daca dormim, vom creste mari. Cand am crescut, l-am numit “somnul de frumusete” iar acum, acum intelegem ca un somn odihnitor aduce cu el o stare buna de sanatate, de spirit, un ten mai luminos si o minte limpede.

Care sunt principalele beneficii ale unui somn odihnitor?
In primul rand ne mentine inima sanatoasa. Ati avut vreodata muuulte ore nedormite? Poate in timpul sesiunii, in facultate sau inaintea unui examen foarte important? Probabil atunci ati simtit si ca inima incepe sa bata mai tare iar corpul se simte diferit. Ei bine, lipsa somnului poate fi asociata cu un nivel scazut al colesterolului si a presiunii arteriale.

Sa luam exemplu tot perioada scolii. Cand eram mici, parintii ne spuneau mereu sa dormim, deoarece a doua zi vom stii mai bine lectia. Surprinzator, somnul ne ajuta sa retinem mai bine informatia.
Si concentrarea este afectata atunci cand nu dormim suficient. Dupa o noapte alba atentia si puterea noatra de a asimila informatii noi sunt grav afectate.
Creativitatea este si ea imbunatatita de un somn odihnitor. Asa cum am mai spus, somnul imbunatateste memoria, atentia iar in timpul somnului, creierul nostru stocheaza amintiri, imagini ceea ce ne ajuta in procesul creativ. Daca nu aveti un talent aparte cand vine vorba de pictat, de exemplu, nu va faceti griji. Pictati asa cum simtiti, scrieti asa cum va vine cel mai bine… pana la urma exercitiu este mama invataturii.

Sa vorbim putin si despre stres. Stim ca stresul este cauza multor boli iar cel mai bun mod de a scapa de stres este somnul deoarece avem un control mai bun asupra presiunii arteriale. Practic, atunci cand dormim ne deconectam de la probleme, organismul si mintea se relaxeaza iar a doua zi putem trata problema mult mai constient. Si despresia poate fi prevenita printr-un somn odihnitor doarece nivelul serotoninei creste. Desigur, daca aveti probleme sis tari depresive, va recomandam sa apelati la un terapeut.

Stiati ca lipsa somnului creste apetitul la mancare? Atunci cand doriti sa slabiti cateva kilograme, cu siguranta somnul va va ajuta. Un somn odihnitor impreuna cu o dieta sanatoasa si exercitii fizice sunt combinatia ideala pentru o viata sanatoasa.

Corpul lucreaza in timpul somnlui, regenerand celule care ne ajuta sa ne mentinem o stare buna a sanatatii. Acestea ajuta sistemul imunital sa vindece organismul expus la elemente nocive precum poluarea. In acelasi timp, productia de hormoni se regleaza in timpul somnului ceea ce rezulta la regenerarea tesuturilor si combaterea efectului nociv al rezelor UV. La copii, hormonul HGH, cunoscut ca hormonul cresterii, este eliberat in somnul profund ceea ce inseamna ca replica “Dormi ca sa cresti mare” nu a fost o minciuna spusa de parinti pentru a ne convinge sa dormim.

De ce trebuie sa tinem totusi cont? A dormi nu este acelasi lucru cu a te odihni. Un somn agitat cu siguranta se va vedea a doua zi. Pentru un somn cat mai odihnitor, optati pentru o saltea de calitate, faceti intuneric in camera, lasati telefoanele, inchideti televizorul iar daca va ajuta, beti si un ceai inainte. Pana la urma, un somn odihnitor ne aduce doar beneficii!

Vise frumoase!

 

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!