Sportul

Sportul
De mici suntem îndrumați spre sport, fie într-un mod profesionist fie doar pentru a ne menține activi. Cu cât înaintăm în vârstă ajungem să apelăm la sport pentru a ne menține silueta sau pentru a ajunge la acel ”summer body” mult dorit, pentru a scapa de anumite dureri musculare și pentru a ne deconecta de la problemele zilnice.

Poate că ați observant că, după o perioadă în care ați făcut mai mult sport, si pielea voastră arăta mai bine. De ce? Ei bine, transpirând, eliminăm toxinele acumulate în corp, precum poluarea din aer, urmele lăsate de produsele cosmetice, mâncarea de tip fast food, chiar și urmele lăsate de fumatul activ sau pasiv. Exercițiile fizice stimulează circulația sanguină la nivelul pielii, ceea ce înseamnă că pielea va primi mai mulți nutrienți și oxigenarea va fi, de asemenea, sporită. Astfel, pielea devine mai moale, curată și tânără iar îmbunătățirea aspectului este vizibilă.

Un alt beneficiu al sportului este stimularea de colagen. Colagenul este o proteină din celulele pielii care o ajută să fie mai tonifiată, curată și ajută la eliminarea acneei. Producția de colagen scade pe măsură ce înaintăm în vârstă însă practicând sport, putem încetinii apariția ridurilor iar producția de colagen se va menține. Cert este că, exercițiile fizice încetinesc îmbătrânirea celulelor.

De câte ori, după o zi lungă la birou, ați preferat să mergeți acasă pe jos și starea voastră de spirit s-a îmbunătățit considerabil? Trebuie să știți că stresul nu aduce nimic bun vieții noastre și chiar dacă încercăm să îl evităm, nu mereu este posibil. Partea bună este ca sportul combate stresul. Atăt psihic dar și fizic ne vom simți mult mai bine după o plimbare în aer liber, o oră petrecută la sală sau căteva minute de dans.

V-ați făcut vreodata o evaluare corporală? Dacă da, ați observat că primiți o vârsta a metabolismului vostru. Aceasta poate fi diferită de vârsta biologică însă se poate îmbunătății prin sport. Cu cât practicum mai mult sport, cu atât ne vom simți mai tineri iar metabolismul nostru va întinerii și el, Din păcate nu putem schimba vârsta biologică însă ne putem simți mai tineri decăt suntem.

Cert este că activitatea fizică regulate menține pielea moale și strălucitoare. Un studio al Universității din Ontario concluzionează că,  că persoanele de peste 40 de ani care fac sport regulat, au o piele mai elastică și mai suplă, similară cu cea a persoanelor între 20 și 30 de ani.

Pentru a te asigura că beneficiezi doar de plusurile practicării exerciților fizice, trebuie totuși să iei în considerare câteva puncta:
1. Demachiază-te întotdeauna înainte de a face sport! Nu lăsa tenul încărcat de machiaj deoarece, în combinație cu transpirația, bacteriile au un loc prielnic de a se înmulții și apar coșurile.
2. Curață-ți pielea după antrenament pentru a elimina transpirația și uleiurile naturale ale pielii.
3. Poartă haine lejere și din materale naturale pentru a lăsa pielea corpului să respire.
4. Nu folosi creme și loțiuni înainte de a practica sport. Dacă totuși o faci, evită cremele grase.
5. Fă mereu duș, imediat după antrenament.

Spor la sport!
 

Suport clienti 08:00 - 16:00

0752246294 office@v-silentium.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!